BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Monday, May 26, 2014

Pcinuturki.com : Uluslararası Konferansı

Muslimedianews.com ~ Endonezya merkezli Nahdatu’l- Ulema hareketinin Türkiye kolu tarafından “21. Yüzyıl Perspektiflerinden Türkiye ve Endonezya’daki İslami Geleneği Yeniden Keşfetmek” konulu uluslararası bir konferans düzenlendi.

Ümraniye Atakent Kültür Merkezi’nde yer alan konferansa yüzlerce kişi katıldı. Nahdatu’l-Ulema hareketi Türkiye kolu bununla beraber ilk uluslararası konferansını düzenlemeyi başardı. Endonezya Ankara Büyükelçisi Naharı Agustini kürsideki konuşmasında, Türkiye ile Endonezya arasındaki işbirliğinin 16. yüzyılda Osmanlı döneminde başladığını söyledi. Birinci oturum, Nahdatu’l- Ulema büyükelçi forumuydu. Oturumda Endonezya Cezayir Büyükelçisi Ahmad Ni’am Salim ve Endonezya ilim adamı Arwani Syaerozi yer aldı. Bu oturumda Demokrasi ve İslami geleneklerden bahsedildi. Zacky Khairul-Umam’ın möderatörlüğündeki oturum dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Labib Syaqi “Bu oturum sonraki oturumlar için bir ‘ısınma’ amacıyla yapıldı” dedi.

Ana konferansa girmeden önce hareketin tanıtılması amacıyla Nahdatu’l-Ulema Türkiye Kolu’nun videosu izlendi. Labib Syaqi, her iki ülke’nin İslam uzmanlarının, kültürel ve tarihsel yakınlığı olan Türkiye ve Endonezya İslami geleneğini tanımlamak için davet edildiklerini söyledi. Prof. Dr. Martin van Bruinessen ( Utrect Üniversitesi) , Dr. Syafiq Hasyim (Freie Üniversitesi) ve Prof. Dr. Sait Özervarlı konuşmacı olarak geldiler. Konferans’ta Dr. Syafiq Hasyim Endonezya’daki demokrasiyi anlattı. Prof. Dr. Sait Özervarlı ise daha çok Osmanlı imparatorluğundan bahsetti. Hollandalı konuşmacı Prof.Dr. Martin van Bruinessen ise Endonezya ve Türkiye’deki İslam hareketini ve rejimlerini karsılaştırdı.

Nahdatu’l-Ulema, Endonezya’da muhafazakâr anlayışı temsil eden  dinî ve içtimaî bir hareket ve teşkilâttır. Nahdatu’l-Ulema Türkiye kolu ise ilk olarak 2011 yılında yaklaşık 100 üyesiyle kuruldu.

http://pcinuturki.com/berita-dan-kegiatan/112-1-uluslararas-konferans-
« PREV
NEXT »

No comments